Tuesday, February 19, 2013

Amerikanische Pfannkuchen

Ich habe dieses Rezept in einem Kalender gefunden:

Zutaten (für 2 Personen):

3 Eier
150 ml Milch
150 g Natur-Joghurt
150 g Mehl
2 Esslöffel Vanillezucker
1 Teelöffel Backpulver
eine Prise Salz
Öl für die Pfanne
Ahornsirup zum Anrichten

Zubereitung:

Schlagen Sie die Eier schaumig, rühren Sie die Milch und den Joghurt unter. Sieben Sie das Mehl, den Vanillezucker, das Backpulver und das Salz hinein. Die Pfanne mit etwas Öl erhitzen. Gießen Sie genug Teig für einen untertassengroßen Pfannenkuchen ein. Langsam auf beiden Seiten goldbraun anbraten. Mit Ahornsirup servieren.

American Pancakes

Ingredients (for 2 people)
3 eggs
150 ml milk
150 g natural yoghurt
150 g flour
2 dessert spoons vanilla sugar
1 teaspoon baking powder
a pinch of salt
oil for frying
maple syrup to serve

Preparation

Beat the eggs till fluffy, mix in the milk and yoghurt. Sift in the flour, vanilla sugar, baking powder and salt. Heat a pan with little oil. Pour in enough batter to make a saucer-sized pancake. Fry slowly till golden brown on each side. Serve with maple syrup.

2 comments:

Phillip said...

I don't recall telling you I bought Misao a pancake pan for our anniversary last month.

Alois said...

Maybe your german ancestors pushed me to post the recipe for the pancakes :-)